Slovenska kuharska mojstrica Ana Roš je napovedala odprtje svoje prve restavracije na Hrvaškem s posebno večerjo v Poreču. Konec prejšnjega tedna so imeli gostje priložnost izkusiti filozofijo njenega bistroja JAZ, ki se konec leta odpira na poreški obali v sodelovanju z istrsko hotelsko verigo Valamar.
Oglaševanje
Kuharska mojstrica Ana Roš Stojan, ki je hkrati edina ženska v regiji s tremi Michelinovimi zvezdicami, svoje posle širi onkraj meja Slovenije.
Prejšnji konec tedna je v Poreču gostila posebno večerjo, s katero je najavila odprtje prve restavracije na Hrvaškem s konceptom JAZ. Pri tem bo sodelovala z istrsko hotelsko verigo Valamar.
Oglaševanje
Sestavine so prišle z ljubljanske tržnice
"JAZ je moja dnevna soba. Tu smo, ko so časi dobri ali slabi. JAZ predstavlja hrano za vsak dan in na to sem neverjetno ponosna," je v uvodnem govoru dejala Roš. Kuharska mojstrica in ljubljanska ekipa restavracije JAZ by Ana Roš sta v poreški restavraciji Spinnaker predstavila jedi, ki združujejo sezonske in lokalne sestavine, z značilnim slogom, ki je hkrati prefinjen in dostopen, poroča Index.hr.
Večina sestavin za večerjo je prišla z ljubljanske tržnice, gostje pa so lahko poskusili tudi koktajle iz ponudbe JAZ, iz nove linije pijač Ane Roš.
Poreč kot pomembna gurmanska destinacija
Jedi so spremljala vina nekaterih najuglednejših istrskih vinarjev.
Oglaševanje
Večerja je bila za eno najboljših chefinj svetovnega kova uvod v novo poglavje, ki ga odpira v Poreču. Istrsko mesto postaja sicer vse pomembnejša gastronomska destinacija.
Roš, ki je znana po svoji predanosti detajlom, je tako znova pokazala, da projekt jemlje z vso resnostjo in strastjo. Vse kaže, da bi lahko restavracija s konceptom JAZ postala ena najbolj zaželenih v Poreču in ne nazadnje hrvaški Istri, še piše Index.hr.
Spomnimo sicer, da je Ana Roš napoved, da na Hrvaškem odpira prvo restavracijo, pospremila z besedami, da je zaljubljena v Istro in Jadransko morje, in izrazila veselje, da bo lahko prilagodila koncept ljubljanskega bistroja JAZ istrskemu oziroma poreškemu duhu.
Oglaševanje
Poreč se ji je zdel naraven korak po Ljubljani. "V Istri sem v otroštvu preživljala poletja. Zemlja, morje in tamkajšnje sestavine so oblikovali mene in kuhinjo, tako kot so jo oblikovali ljubljanski trgi in gore v dolini Soče," je dodala.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje